2012.12.30.
00:52

Írta: HR Világ

A munkavállalói elérhetőség akár függőséggé is fajulhat

elerhetoseg-fuggoseg.jpgAmi a munkajogot illeti, a szabadság az szabadság. Nem elvárható, hogy a munkavállaló elérhető legyen, legfőképpen nem folyamatosan, mintha az irodában ülne. Miért esik mégis sokaknak nehezére kikapcsolni a munkahelyi telefont? Elcsépelt mondás, de azért még igaz: az ember nem azért él, hogy dolgozzék, hanem azért dolgozik, hogy éljen.

Fontos meghúzni a határt a pihenés és a munka között, egyensúlyban tartani egy közösség elvárásait az egyén érdekével. A pihenést, a szabadságot a munkavállaló megérdemli, sőt alanyi jogon jár neki, ha nem piheni ki magát alaposan, nem tud teljesíteni sem megfelelően.

A modern technika nemcsak a munkafolyamatokat gyorsítja meg a hétköznapokban, hanem az embert egyfolytában elérhetővé teszi, többször szakad meg egy másik munkafolyamat, ami önmagában is nagyobb stresszt jelent. Egyre nagyobb az igény, hogy a munkavállaló ne csak a cége érdekeit képviselje, hanem a saját igényeit, érdekeit is menedzselje.

Továbbolvas...

Szólj hozzá!

Címkék: Munka Szabadság Telefon Munkahely Munkafolyamat Munkajog Munkavállaló

HR Világ, az Online HR magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://hrvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr184987254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása